Posted on ян. 10, 2019 in Медиите за нас | 0 comments

В първия ден на декември „Хемус таекуондо център” организира годишен изпит за техническа степен – гуп на 34 трениращи. Изпитът е част от програмата на Центъра за подготовка и развитие на членовете му в техническо ниво и се организира съвместно с Българска федерация по таекуондо WT. Изпитващ беше майстор Парк Санг Хюн – 6 дан по таекуондо, който е представител на Kukkiwon – Световната централа на таекуондо за България.

Изпитът започна с най-малките възпитаници за ниво жълт колан. Въпреки крехката си възраст (най-малкия е на пет години и половина) те показаха технически умения за тази степен. Последваха останалите в изпита като най-високата покрита степен е 1 гуп (червен-черен колан) на Светлозара Колева.

На изпита в зависимост от нивото на степента се демонстрираха умения в почти всички дисциплини на таекуондо – спаринг, форма, чупене на дъски, базова техника, познание за историята, терминологията на корейски в таекуондо, както и етикет в бойните изкуства. В продължение на 4 часа и половина всички ученици преминаха изпита, като 12 дори прескочиха още една техническа степен.

Равносметката на майстор Парк е завидно ниво на познание особено в базовата техника и пумсе – силна дисциплина на „Хемус”, чиито състезатели преди седмица се завърнаха с купа за трето място в отборното от турнира за Купата на корейския посланник в София.

Аз съм доволен от подготовката на моите възпитаници, които съзнателно и целенасочено се готвиха близо два месеца всеки ден, за да се представят отлично. Сега идва време и аз да покрия следващия етап в моята подготовка. Предстои ми защита на 5 дан (черен пояс) на 23 декември 2018 година в София пред комисия от БФТ в състав от майстор Парк – 6 дан и майстор Светослав Вълчев – 4 дан. „Хемус” закрива юбилейната 15-та година създаването на клуба с демонстрации и коледно-новогодишно парти на 21 декември. Всички са поканени да се насладят на няколко бойни изкуства – таекуондо, кобудо (окинавски оръжия), хапкидо (корейско айкидо), информира старши треньорът Румен Димитров.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *