Четири медала от Austrian Poomsae Open G1 спечелиха състезатели на „Хемус”

Posted on юли 1, 2019 in Медиите за нас | 0 comments

Четирима състезатели на Таекуондо център „Хемус” – Румен Димитров, Мартина Димитрова, Йордан Добрев и Кристиян Стефанов, участваха в силния рейтингов турнир по пумсе в Австрия като част от българския отбор. Българите направиха много добро представяне, а сред медалистите бяха и трима състезатели на „Хемус”.

В индивидуалната надпревара Мартина Димитрова беше единствената от българския отбор, която успя да прескочи първия кръг и влезе в полуфинала, където трябваше да играе при конкуренция на 26 състезатели от цяла Европа. Тя влезе с осми резултат, като остави зад себе си представители на традиционно силни школи като на Германия и Дания. На полуфинала обаче умората и липсата на опит от такива големи състезания й попречи да се нареди във финалната осмица. Така тя се класира на 12 място. Йордан Добрев в надпреварата при юношите също показа игра, но и на него опит не му достигна за влизане във финала.

Мартина Димитрова все пак взе две бронзови отличия от турнира – на двойка кадети с Константин Янев и с микс тройката, изградена от състезатели на България и Сърбия, в която са още Никол Христова и Милица Величкович.

Кристиян Стефанов от „Хемус” спечели сребърен медал в тройка кадети с Константин Янев и Шади Абуд.

В първия ден на турнира сребърен медал спечели и старши треньорът на „Хемус” Румен Димитров като част от тройката при мъже над 30 г. заедно с Бисер Христов и Борислав Мицов.

България има още сребърен медал с двойката при деца Никол Христова и Веселин Боянов, както и бронзови медали за смесената двойка между България и Хърватия – Бисер Христов и Ирена Печко, както и в индивидуалната надпревара при мъже 41-50 години за Бисер Христов.

Турнирът е ранкингов и носи точки в ранглистата на Световната федерация по таекуондо. Бях изключително горд от участието на моите възпитаници. Показаха боен дух и воля за победа. Предстои ни лятна подготовка за есенния полусезон, коментира старши треньорът Румен Димитров.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *