Петима от „Хемус” с медали и отборна титла на пумсе от Балканското по таекуондо

Posted on сеп. 26, 2018 in Без категория | 0 comments

Блестящо представяне направи българският национален отбор по таекуондо в дисциплина пумсе на Балканското първенство по таекуондо. С актив от 117 точки в комплексното класиране българският отбор завоюва категорично първото място със спечелени 12 златни, 9 сребърни и 7 бронзови медала.

Голям принос за това представяне имаха и петимата състезатели на ТК „Хемус” – Горна Оряховица.

20-то издание на Балканското първенство по таекуондо се провежда този уикенд в зала „Поливалента” в столицата на Румъния – Букурещ. Състезателите на горнооряховския „Хемус таекуондо център” – Милица Петрова, Симона Димитрова, Мила Цакова, Йордан Добрев и Габриел Йорданов заедно със старши треньорът си Румен Димитров, бяха част от националния отбор на България по таекуондо в дисциплина пумсе.

В първия ден на шампионата българските състезатели доминираха над другите отбори и спечелиха първо място в крайното отборно класиране. Съществен беше приносът на горнооряховските национали. Милица Петрова спечели злато на тройка девойки със състезателки от София и Бургас. Йордан Добрев и Габриел Йорданов грабнаха златото на тройка кадети заедно със състезател от Бургас. Йордан Добрев добави и бронз при кадети индивидуално. Десети от точката не му достигнаха за второто място. Габриел Йорданов е със злато в тройката и бронз в двойка със съотборничката си от „Хемус” Симона Димитрова. Всички те се представиха в клас А. В по-ниския клас Б Мила Цакова завоюва бронз в индивидуалното при кадетките. За Мила това е първо участие на Балканиада и тя показа класа по-присъща за А клас ниво.

Старши треньорът на „Хемус” Румен Димитров бе част от треньорския екип на националите.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *